16.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αλατισμένη Γαρίδα. Ετοιμασία του δολώματος για ψάρεμα.

Κείμενο φωτογραφίες : Νίκος Λυμεπρόπουλος

Το πιο συνηθισμένο και τις περισσότερες φορές αποδοτικότερο δόλωμα, είναι η γνωστή μας φρέσκια  γαρίδα. Πριν ψαρέψουμε υπάρχει μια απλή διαδικασία για την κατασκευή του δολώματος, την οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε στο σπίτι, αν δεν έχουμε φρέσκια.


Τις γαρίδες μπορούμε να τις προμηθευτούμε από τον ψαρά ή το Σούπερ μάρκετ της περιοχής μας, φρέσκιες ή κατεψυγμένες.

Αφού τις αποψύξουμε, τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια τις ουρές και γενικότερα τα κελύφη και τις τοποθετούμε σε δοχείο.

Για να αποβάλουν τα υγρά τους   και να σφίξουν χρειαζόμαστε αλάτι χοντρό που θα το προμηθευτούμε επίσης από το σούπερ μάρκετ.

 Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε εφημερίδα, τις σκεπάζουμε με το χοντρό αλάτι (φωτο 4) και τις βάζουμε στον ήλιο, ή τέλος πάντων έξω στο μπαλκόνι, προσέχοντας το μέρος που θα τις τοποθετήσουμε να μην είναι προσβάσιμο από τις γάτες, γιατί το χάσαμε το δόλωμα…

Αφήνουμε το αλάτι και την εφημερίδα να τραβήξουν την υγρασία ένα εικοσιτετράωρο περίπου και μετά αφαιρούμε το αλάτι τινάζοντάς το μαλακά από τις γαρίδες.

Τοποθετούμε το δόλωμα σε πλαστικά δοχεία αναλόγου μεγέθους με την ποσότητα που θεωρούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε στο ψάρεμά μας και ρίχνουμε από πάνω λίγο χοντρό αλάτι από το σακουλάκι. Τα δοχεία εν τω μεταξύ μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη του ψυγείου μας, όπου μπορούν να συντηρηθούν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Χρήση του δολώματος

Η γαρίδα είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί μετά την προαναφερόμενη διαδικασία.

Την κόβουμε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι, σε γενναία κομμάτια και τα δολώνουμε.

Βέβαια μπορεί κάποιοι να θεωρήσουν ότι εκτός από δόλωμα πρόκειται για ουζο-μεζέ ΑΆ΄ κι έτσι να μην μας φτάσουν ούτε καν για ένα ψάρεμα, όπως συνέβη με τον φίλο μας τον Σπύρο!

Έτσι, για καλό και για κακό, φτιάχνουμε κανένα κιλό παραπάνω ώστε να είμαστε σίγουροι!!!

Κείμενο φωτογραφίες : Νίκος Λυμεπρόπουλος

#psaremagiaolous#fishingingreece#fishing#psarema#psaremaskafos#psaremakalami#psarodufeko#ypovrihiopsarema#boats#fouskoto#boating#Greece#summer#summeringreece#sea#sail#sailing#sailinggreece#photography#holiday#instatravel#sun#beach#yachtingingreece#greek#greekislands#tours#trips#sindagesmagirikis#recipe

Τελευταία Νέα

Πιο δημοφιλή