20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πεσκαντρίτσα με φρέσκα λαχανικά.

Επιμέλεια: Γιώργος Μάγειρας. Φωτο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ένα από τα ωραιότερα θαλασσινά εδέσματα, είναι η ψαρόσουπα με πεσκαντρίτσα. Γεύση ανεπανάληπτη, με κατάλευκο κρέας χωρίς κόκαλα.  

ΤΑ ΥΛΙΚΑ

Πατάτες, Καρότα, 2 κρεμμύδια, Μια φύτρα ολόκληρη σέλινο, 1 τομάτα, Ελαιόλαδο. Αλάτι, πιπέρι 1 πεσκαντρίτσα.  

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ

Πριν βάλουμε το ψάρι στην κατσαρόλα πρώτα το ετοιμάζουμε. Δένουμε το κεφάλι του,  γδέρνουμε την πέτσα, αφαιρούμε τα εντόσθια, κόβουμε το κεφάλι και την ουρά από το υπόλοιπο σώμα, ενώ αμέσως μετά καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Τις πατάτες τις κόβουμε στη μέση όπως και τα καρώτα, τα κρεμμύδια ολόκληρα, το σέλινο χοντροκομμένο και η τομάτα στα τέσσερα.  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τις πατάτες στον πάτο της κατσαρόλας ώστε να τον καλύψουμε τελείως και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό, το αλάτι και τα βάζουμε στην φωτιά για να βράσουν. Μόλις τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τα κομμάτια της πεσκαδρίτσας, ενώ φροντίζουμε το νερό να τα σκεπάζει ακριβώς, αν όχι συμπληρώνουμε.Τέλος, προσθέτουμε ελαιόλαδο σε τέτοια ποσότητα, ώστε να σκεπάζει το ψάρι περίπου μισό με ένα δάχτυλο και δυναμώνουμε τη φωτιά στο φουλ.Μόλις αρχίσει η βράση, η ένταση της φωτιάς θα «σπάσει» το λάδι και θα το ανακατέψει με το υπόλοιπο μίγμα. Όταν κρίνουμε ότι το ψάρι έχει βράσει, σβήνουμε τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο αφαιρούμε τα κομμάτια της πεσκαδρίτσας. Αφού κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε με τα χέρια, τα ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά.Το καθαρισμένο ψάρι το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το πιπέρι και η σούπα μας είναι έτοιμη.Για «Ευρωπαϊκότερη έκδοση» μπορούμε στα λαχανικά να προσθέσουμε ακόμη μανιτάρια και κόκκινη τεμαχισμένη πιπεριά (όχι καυτερή).  Καλή όρεξη!

Τελευταία Νέα

Πιο δημοφιλή