16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συντήρηση – service μηχανισμών καλαμιού.

Κείμενο – φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

Άφθονο γλυκό νερό ΠΑΝΤΟΥ.  ΟΧΙ αντισκωρικά σπρέι που έχουν ως βάση το πετρέλαιο, είναι τα βασικότερα στοιχεία για την σωστή συντήρηση του μηχανισμού μας. 

 Μετά από κάθε χρήση πλένουμε με γλυκό νερό τα καλάμια, και τα σκουπίζουμε με στεγνό απορροφητικό πανί. Ελέγχουμε δαχτυλίδια και roller  και αντικαθιστούμε όπου επισημάνουμε σκουριά ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Πλένουμε με γλυκό νερό τους μηχανισμούς των καλαμιών, τους γρασάρουμε εσωτερικά και τυλίγουμε καινούριο νήμα ή πετονιά αν είναι φθαρμένα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Ξεβιδώνουμε και αφαιρούμε τη μανιβέλα του μηχανισμού.

Ξεβιδώνουμε με προσοχή τις βίδες του μηχανισμού και τις αφαιρούμε με προσοχή, όπως και το καπάκι των γραναζιών του. 

Ψεκάζουμε τα γρανάζια  με γράσο σε σπρέι, ψεκάζουμε  με αντισκωριακο ΜΟΝΟ στο roller του pick up γιατί μπορεί να μην έχει ξεπλυθεί το αλάτι από την μέσα μεριά, ξαναβιδώνουμε με προσοχή, εφαρμόζουμε και πάλι τη μανιβέλα, τη σταθεροποιούμε και ο μηχανισμός μας είναι έτοιμος.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Όλες οι σοβαρές εταιρίες χρησιμοποιούν  ρουλεμάν κλειστού τύπου και  βάζουν γράσο μακράς διάρκειας μέσα στα μηχανάκια.

Αντισκωρικά σπρέι ευρύτατης χρήσης που έχουν ως βάση το πετρέλαιο  είναι ακατάλληλα, γιατί το πετρέλαιο διαλύει το γράσο που έχει ο μηχανισμός από το εργοστάσιο κατασκευής του.

 Κείμενο – φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

#psaremagiaolous#psarema#psaremaskafos#psaremakalami#psarodufeko#ypovrihiopsarema#boats#fouskoto#boating#Greece#summer#summeringreece#sea#sail#boatingworld#sailing#sailingboat#sailinglife#ocean#sailinggreece#photography#holiday#instatravel#sun#beach#yachtingingreece#greek#greekislands#tours#trips #inflatable #rib #Cruises

Τελευταία Νέα

Πιο δημοφιλή