31.8 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

SUZUKI DF 25 Περιγραφή και παρουσίαση στη θάλασσα.

Του Νίκου Λυμπερόπουλου

Μεγάλα ψαρέματα, απολαυστικότατες βόλτες, οικονομία στα καύσιμα.

Στις εξωλέμβιες μηχανές Suzuki είναι συγκεντρωμένη η κατασκευαστική εμπειρία δεκαετιών πάνω σε εξελιγμένες μοτοσικλέτες, σε αυτοκίνητα 4×4 και sport. Όλες αυτές οι γνώσεις συγκεντρώθηκαν έτσι ώστε σήμερα η Suzuki να είναι μια από τις πρώτες παγκοσμίως στην κατασκευή τετράχρονων μηχανών. Υδρόψυκτοι τετράχρονοι εξωλέμβιοι κινητήρες με  ήσυχη λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση, δυνατή επιτάχυνση, μεγάλη τελική ταχύτητα και εκπομπή καυσαερίων σύμφωνα με τα: 2006 ERA και EURO 1 (EU Directive 2003/44/EC) standards.

Ο SUZUKI DF 25
Προκειται για  υδρόψυκτο τετράχρονος τετραβάλβιδο κινητήρα με κύλινδρους σε διάταξη V2 70ο 538 κυβικά εκατοστά και ιπποδύναμη 18,4 Kw.Η σχέση μείωσης είναι  2,09/1, το ανώτατο όριο στροφών  4700 – 5300 σ.α.λ, η  εκκίνηση του κινητήρα γίνεται χειροκίνητα με κορδονιέρα αλλά  και ηλεκτρικά, διαθέτει ανάφλεξη ψηφιακή CDI με Alternator 12V – 6A, η χωρητικότητα στο κάρτερ λαδιού  είναι  1,5 lit, μπορεί να φορέσει προπέλες τρίφτερες αλουμινίου από 10΄΄ – 14΄΄, ενώ το βάρος της μηχανής κυμαίνεται από  69 – 76  κιλά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Για μέγιστη απόδοση και αξιοπιστία, η Suzuki έχει εξοπλίσει τη μηχανή με ψηφιακό ηλεκτρονικό σύστημα, πετυχαίνοντας ακριβή έλεγχο της απόδοσης του κινητήρα. Οι αισθητήρες του εφοδιάζουν τον υπολογιστή της μονάδας με πληροφορίες που αφορούν τις στροφές ανά λεπτό του κινητήρα και τη θερμοκρασία σε πραγματικό χρόνο, ώστε σε κάθε στιγμή να επιτυγχάνεται ακριβής χρονισμός της ανάφλεξης. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε απαλή λειτουργία στις χαμηλές και δυνατή επιτάχυνση με σταθερή λειτουργία στις υψηλές ταχύτητες.
Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία του κινητήρα, ένα σύστημα προειδοποίησης παρακολουθεί συνεχώς την πίεση του λαδιού και τη θερμοκρασία του κινητήρα και ειδοποιεί άμεσα το χειριστή τη στιγμή που εντοπίζει κάποια δυσλειτουργία, ενώ ταυτόχρονα ένας περιοριστής στροφών μειώνει αυτόματα τις στροφές ανά λεπτό όταν αυτές βρίσκονται πολύ ψηλά.
Η εκκίνηση της μηχανής με κορδονιέρα γίνεται εύκολα χάρη στο μεγάλο βολάν, ενώ ένα σύστημα ρύθμισης της δύναμης που θα καταβάλει ο χειριστής στη λαγουδέρα του επιτρέπει το σωστό χειρισμό της μηχανής.  Όσον αφορά τη σωστή συντήρηση, ένα σύστημα με μια είσοδο παροχής γλυκού νερού επιτρέπει το βαθύ ξέπλυμα του συστήματος ψύξης ακόμα και όταν η μηχανή βρίσκεται μέσα στο νερό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ο  SUZUKI DF 25 είναι θαυμάσιος συνδυασμός ταξιδιού και ψαρέματος για τον κυβερνήτη της βάρκας που θέλει να φτάσει γρήγορα και σταθερά στον τόπο προορισμού του, αλλά και να επιστρέψει στο λιμάνι χωρίς προβλήματα. Διατίθεται σε δύο τύπους, α) με λαγουδέρα και κορδονιέρα  και β) με ηλεκτρική εκκίνηση.

Ο DF 25 που σας παρουσιάζουμε μπορεί θαυμάσια να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλές στροφές για πάρα πολλές ώρες από τον ψαρά που αγαπά τη συρτή, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (μπουκώματος κλπ όπως συμβαίνει συχνά με τους δίχρονους κινητήρες) συνδυάζοντας μεγάλα ψαρέματα και απολαυστικότατες βόλτες.

Χαρακτηριστικά SUZUKI DF 25
Υδρόψυκτος τετράχρονος τετραβάλβιδος κινητήρας
Έγχυση καυσίμου: Καρμπυρατέρ
Κύλινδροι:  V2 70ο
Κυβισμός (πιστόνι): 538 κυβικά
Διάδρομος Χ διαδρομή: 71 Χ 68
Υπποδύναμη σε Kw   18,4
Σχέση μείωσης: 2,09/1
Ανώτατο όριο στροφών:  4700 – 5300
Εκκίνηση: Χειροκίνητη (κορδονιέρα) και ηλεκτρική
Ανάφλεξη: Ψηφιακή CDI
Alternator: 12V – 6A
Trim και Tilt : Χειροκίνητο
Χωρητικότητα λαδιού    1,5 lit
Χωρητικότητα καυσίμου 25 lit
Προπέλες: τρίφτερες αλουμινίου 10΄΄ – 14΄΄
Βάρος:  69 – 76  κιλά

#psaremagiaolous#fishingingreece#fishing#psarema#psaremaskafos#psaremakalami#psarodufeko#ypovrihiopsarema#boats#fouskoto#boating#Greece#summer#summeringreece#sea#sail#sailing#sailinggreece#photography#holiday#instatravel#sun#beach#yachtingingreece#greek#greekislands#tours#trips#sindagesmagirikis#recipe

Τελευταία Νέα

Πιο δημοφιλή