21.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας.

Επιμέλεια: Γιώργος Μάγειρας.
Φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

Χταπόδι μαριναρισμένο με σάλτσα μουστάρδας.

Για να φαγωθεί το χταπόδι πρέπει να χτυπηθεί 40 φορές και να παραγουλιαστεί, ώστε να μαλακώσει. Μόλις χτυπηθεί τα πλοκάμια του χαλαρώνουν και κρεμάνε, ενώ μετά θα πρέπει να παραγουλιαστεί μέχρι να ασπρίσει και να κατσαρώσει. Μια ευκολότερη αλλά όχι παραδοσιακή λύση είναι μετά το χτύπημα – ή και χωρίς αυτό – να μπει στην κατάψυξη. Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά στο μαλάκωμά της σάρκας του κι έτσι μετά από μερικές εβδομάδες είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας.

Νοστιμότατο είναι και  χταπόδι βραστό μαριναρισμένο με σάλτσα μουστάρδας.

Αφού  βράσουμε ολόκληρο το χταπόδι, ανακατεύουμε ένα κρασοπότηρο από το ζουμί του με μισό κρασοπότηρο παρθένο ελαιόλαδο, 2 – 2 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητος ξύδι μπαλσάμικο και  αρκετή μουστάρδα ώστε να γίνει μια σάλτσα που να «κρατάει» λίγο. Τεμαχίζουμε το χταπόδι, ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια του χταποδιού, προσθέτουμε ρίγανη (προτιμούμε φρέσκια αν έχουμε), ανακατεύουμε και  απολαμβάνουμε με το κρασί της αρεσκείας μας.

Την συνταγή αυτή πρωτοδοκιμάσαμε από τα χέρια του συναλιευτή Πέτρου, που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά πάντα τον θυμόμαστε…

Φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

#psaremagiaolous#fishingingreece#fishing#psarema#psaremaskafos#psaremakalami#psarodufeko#ypovrihiopsarema#boats#fouskoto#boating#Greece#summer#summeringreece#sea#sail#sailing#sailinggreece#photography#holiday#instatravel#sun#beach#yachtingingreece#greek#greekislands#tours#trips#sindagesmagirikis#recipe

Τελευταία Νέα

Πιο δημοφιλή