19.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λούτσοι στο φούρνο με θυμάρι.

Επιμέλεια: Γιώργος Μάγειρας- Φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

Ένας γευστικότατος τρόπος για ν’ απολαύσουμε τους λούτσους, είναι στο φούρνο, έτσι όπως τους φάγαμε στην Αλόννησο.

 Προετοιμασία
Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα σπάραχνα πολύ προσεκτικά και επιμελώς για να μην σπάσουν, τα ξεπλένουμε με θαλασσινό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Τα υλικά
Ψάρια για ένα ταψί φούρνου
Ελαιόλαδο
4 τομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Λεμόνια
Φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι.
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί.

Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τέσσερις μέτριες τομάτες ξεφλουδισμένες σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, μερικά φύλλα ολόκληρα δάφνης, ένα φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσουν για είκοσι λεπτά.
Βάζουμε τα ψάρια σε ανάλογο ταψί αφού πρώτα έχουμε βάλει στην κοιλιά τους λίγο θυμάρι, κόβουμε ένα λεμόνι σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω τους. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για σαράντα λεπτά. Μετά βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, αφαιρούμε τις φέτες λεμονιού, ψιλοκόβουμε φρέσκο μαϊντανό, ελάχιστο θυμάρι και πασπαλίζουμε.
Συνοδεύουμε με λευκό ξηρό κρασί.

#psaremagiaolous#fishingingreece#fishing#psarema#psaremaskafos#psaremakalami#psarodufeko#ypovrihiopsarema#boats#fouskoto#boating#Greece#summer#summeringreece#sea#sail#sailing#sailinggreece#photography#holiday#instatravel#sun#beach#yachtingingreece#greek#greekislands#tours#trips#sindagesmagirikis#recipe

Τελευταία Νέα

Πιο δημοφιλή