15.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Λυθρίνια με λαχανικά στην λαδόκολλα.

Επιμέλεια: Γιώργος Μάγειρας.

Λυθρίνια έχουμε φάει τηγανιτά, ψητά, με λαδολέμονο ή λαδόξιδο. Αυτή τη φορά θα  δοκιμάσουμε και… λυθρίνια με λαχανικά στην λαδόκολλα.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε και να απολαύσουμε το εξαιρετικό αυτό έδεσμα είναι τα εξής:

Τα Υλικά

  • 2 λυθρίνια μεγάλα (ή 3-4 μικρότερα)
  • 50 γραμμάρια πράσα
  • 20 γραμμάρια σελινόριζα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Προετοιμασία.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια, αν είναι δυνατόν στη θάλασσα.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρώτα, και τα ανακατεύουμε.

Στο κέντρο μιας λαδόκολλας βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα ψάρια με το λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω.

Μοιράζουμε τα λαχανικά μας στα δύο ψάρια, προσθέτουμε από πάνω τον άνηθο, τον μαϊντανό και το λιωμένο βούτυρο και κλείνουμε καλά την λαδόκολλα.

Ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο  C για μισή ώρα περίπου και σερβίρουμε σε μεγάλη οβάλ πιατέλα.

Συνοδεύουμε με ένα καλό λευκό και ξηρό κρασί.

#psaremagiaolous#fishingingreece#fishing#psarema#psaremaskafos#psaremakalami#psarodufeko#ypovrihiopsarema#boats#fouskoto#boating#Greece#summer#summeringreece#sea#sail#sailing#sailinggreece#photography#holiday#instatravel#sun#beach#yachtingingreece#greek#greekislands#tours#trips#sindagesmagirikis#recipe

Τελευταία Νέα

Βρείτε μας στο FB

2,510ΥποστηρικτέςΚάντε Like

Πιο δημοφιλή